Carrilleras de cerdo al vino tinto
Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Carrilleras de cerdo al vino tinto. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Carrilleras de cerdo al vino tinto is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes yummy. Carrilleras de cerdo al vino tinto is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Carrilleras de cerdo al vino tinto, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carrilleras de cerdo al vino tinto delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Carrilleras de cerdo al vino tinto using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Si quieres ver la receta en el blog, pulsa aquí:
https://www.vinoymiel.com/2020/03/carrilleras-de-cerdo-al-vino-tinto.html
Las carrilleras en salsa, en este caso al vino tinto, son una de las carnes más tiernas y jugosas que podemos probar, quedan tan melosas que prácticamente se deshacen en la boca.
Este guiso está aún mejor si se prepara de un día para otro, lo que lo convierte en una opción perfecta cuando tenemos que tener la comida preparada con antelación.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Carrilleras de cerdo al vino tinto:
- 1,2 kg carrilleras de cerdo
- 1-2 puerros
- 5 chalotas
- 1 diente ajo
- 2 zanahorias
- 500 ml vino tinto
- 1,5 litros caldo de carne
- 20 g mantequilla
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal
- Pimienta
Steps to make to make Carrilleras de cerdo al vino tinto
- Si las carrilleras tienen un exceso de grasa en el exterior la retiramos cuidadosamente con la ayuda de un cuchillo bien afilado, al igual que si tienen algún resto de la piel que las recubre.
Echamos un poco de aceite de oliva en una cazuela y cuando comience a estar caliente añadimos las carrilleras previamente salpimentadas y las doramos por ambos lados. - Cuando estén bien doradas las retiramos del fuego y las reservamos.
- Ponemos a pochar las verduras en el mismo aceite donde hemos dorado las carrilleras removiendo con frecuencia las verduras con una cuchara de madera o de silicona.
- Cuando estén bien pochadas volvemos a incorporar las carrilleras a la cazuela.
- Añadimos el vino tinto, subimos el fuego y dejamos que se evapore el alcohol unos 2 o 3 minutos.
- Echamos el caldo de carne y dejamos que se cocine a fuego medio durante una hora y medía o dos horas, en función del tamaño de las carrilleras. Comprobamos el punto de sal y rectificamos si es preciso.
- Retiramos las carrilleras de la cazuela y batimos la salsa.
- Incorporamos 20 g de mantequilla para que la salsa quede más brillante, repartida en cuadraditos pequeñitos, volvemos a poner la cazuela con la salsa a fuego medio, removemos y dejamos que se reduzca la salsa hasta que tenga la consistencia deseada, en nuestro caso algo más de medía hora.
- Volvemos a añadir las carrilleras a la cazuela y dejamos a fuego medio 5 minutos más.
- Retiramos la cazuela del fuego, servimos las carrilleras y a disfrutar.
As your experience and also confidence grows, you will locate that you have more all-natural control over your diet and adapt your diet plan to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make basic changes to achieve this objective. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to basic food preparation skills for novices you do not require to discover them yet only if you grasp some basic cooking techniques.
This isn't a full overview to fast and simple lunch dishes but its great food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Favorite Carrilleras de cerdo al vino tinto. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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